Suomen maajoukkueet todella lähellä joukkue MC-kilpailun ensimmäisen kierroksen voittoa

27.10.2014 Naiset hävisivät jatkoajalla Saksalle ja miehet kahdella pistolla Espanjalle

Naisten MC-kilpailu käytiin Italian Legnanossa. Joukkuekilpailun ensimmäisellä 32-kierroksella vastaan asettui Saksa (rank 13). Ottelu eteni Saksan johtaessa, mutta neljässä viimeisessä ottelua Suomen naiset onnistuivat kuromaan eron umpeen. Catharina Kock miekkaili toiseksi viimeisen ottelunsa Sozanskaa vastaan +3, Michaela Kock Heidemania vastaan +2 ja Terhi Lumme Sozanskaa vastaan tasan. Ottelu ratkaisu käytiin Catharinan ja Alexandra Dnolon välillä. Catharina tasoitti otelutilanteen ja meni piston johtoon mutta Saksa tasoitti taas. Lopulta Saksa voitti jännittävän ottelun jatkoajalla lukemin 33-32.

Miehet puolestaan taistelivat joukkue MC-kilpailun Bernissä. 32-cupvastustaja oli Espanja (rank 13.), joka meni johtoon heti ottelun alussa. Suomen joukkue tasoitti tilannetta kankean alun jälkeen ja Niko Vuorisen tosien ottelun jälkeen ero oli vain muutamissa pistoissa. Alexander Lahtinen miekkaili viimeisen ottelun Pau Roselloa vastaan +1, Kasper Roslander Yulen Pereiraa vastaan niin ikään +1 ja Niko lähti viimeiseen otteluun -2 tilanteesta. Niko tasoitti upeasti tilanteen ja meni jo pisteen johtoon, mutta vastustaja tuli ja meni taas ohi. Ajan käydessä loppuun Nikon oli haettava omaa pistoa ja vastustaja pääsi kuittaamaan viime sekunneilla. Loppulukemat Espanjalle 37-35.

Lähellä ovat Suomen joukkueet tuota ensimmäisen kierroksen voittoa, jonka jälkeen pääsee miekkailemaan sijoituksista 16-joukossa. Lisää vain työtä ja uskoa omaan tekemiseen niin se voitto tulee!

Kuva: Italian Miekkailuliiton valokuvaaja Buzzi

« Takaisin