Miekkailun kv. muutoksia ikäsarjoihin ja joukkuekilpailuihin

1.7.2015 Syksystä uudet minijunioreiden ikäsarjat myös Suomen kilpailuissa

Suomen juniorisarjat jatkossa U8/U10/U12/U14/U17/U20

Liiton hallitus on päättänyt muuttaa Suomessa miekkailtavien minijuniorikilpailujen ikäsarjoja vastaamaan Euroopan muutosta.  Euroopassa on käynnissä ikäsarjojen harmonisointi ja jatkossa valtaosa Euroopan maista tulee käyttämään nuorten ikäsarjoja U20/U17/U14/U12/U10/U8.

Mm. Viro ja Tanska ovat jo useita vuosia käyttäneet näitä ikäsarjoja kun taas esim. Suomessa ja Ruotsissa minijunioreiden sarjat ovat olleet alle 15v, alle 13v jne. Kauden 2015-2016 alussa siirrytään myös Suomessa näihin uusiin ikäsarjoihin. Muutos koskee kaikkia minijuniorikilpailuja, myös Masters sarjaa sillä poikkeuksella että nuorin Masters sarja on U10.

EFC kehittää uutta U14 Circuit –sarjaa; vastaavaa sarjaa kuin jo useamman vuoden suosiotaan vuosi vuodelta kasvattanut U17 Cadet Circuit -sarja. Tämä nuoremmille miekkailijoille tarkoitettu uusi kv. sarja käynnistyy pilottina jo kaudella 2015-2016 ja mm. Suomen Cadet Circuit -kilpailun yhteydessä miekkaillaan kv. U14 kilpailu osana omaa Masters sarjaamme. Lisätietoa sarjasta on tulossa alkusyksystä.

Uusi mixed joukkuemalli testataan CC-kilpailuissa

FIE kehittää uutta mixed joukkuekilpailua, jossa samassa joukkueessa miekkailee saman aselajin kaksi naista ja kaksi miestä. Tätä joukkuemuotoa kaavallaan Olympialaisten tulevaisuuden ratkaisuksi, sillä on erittäin epätodennäköistä että miekkailu saisi ne ”kaksi puuttuvaa joukkuemitalia”. Miekkailulla on nyt 10 Olympiamitalia, mutta lajeja on 12, joten kaksi joukkuekilpailua jää aina pois Olympialaisista.

FIE on pyytänyt EFC:tä testaamaan tätä uutta joukkuemallia Cadet Circuit -kilpailuissa kaudella 2015-2016 ja mm. Suomen kilpailussa miekkaillaan helmikuussa 2016 mixed joukkuekilpailu. Uuden sarjan säännöt selkiintyvät syksyn 2015 aikana.

Helmikuussa 2016 miekkaillaan myös uusi mixed joukkue SM-kilpailu osana uutta kansallista SM-viikkoa.

 

« Takaisin